Asperges met zalm en hollandaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asperges met zalm en hollandaisesaus

Asperges met zalm en hollandaisesaus

2 porties | met krieltjes en gekookt eitje

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootse gemak dit klassieke hoofdgerecht met gerookte zalm, hollandaisesaus en een gekookte eitje.

Ga voor dit klassieke hoofdgerecht voor 2 personen met gerookte zalm, hollandaisesaus en een gekookte eitje.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

600 gram

Krieltjes

200 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

160 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

500 gram

Witte asperges

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4367 kJ
Energie (kcal)1044 kcal
Vetten68.6 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels13.9 g
Eiwitten34.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Grote pan of aspergepan
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Meng in een kom 2 el olijfolie met peper en zout naar smaak. Voeg de krieltjes toe en meng goed.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
2
  • Kook 1 liter water in een aspergepot of een grote pot met deksel.
  • Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges.
  • Kook de asperges 12 -15 minuten en giet vervolgens af. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee.
  • Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.

Tip: Let op! Het topje van de asperge hoef je niet te schillen.

3
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
4
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Leg de gerookte zalm en de eieren op de asperges.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes en garneer met de peterselie.