Aubergine uit de oven met casarecce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine uit de oven met casarecce

Aubergine uit de oven met casarecce

met tomaat, oude kaas en salade

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Passata

40 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

gram

Geraspte oude kaas

90 gram

Casarecce

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en krulandijvie

2.5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)460 kcal
Energie (kJ)1923 kJ
Vetten30.8 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten27 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels6.4 g
Eiwitten14.4 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Saladekom
Pan met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Pers de knoflook of snijd fijn. 

2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout (zie TIP).

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergineplakken ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de aubergine.

3

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata en knoflook met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en 1 tl suiker per persoon tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.

4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.

5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en peper en zout. Meng met de veldsla, rucola & frisee. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.

6

Verdeel de casarecce over de borden en schep de aubergine uit de oven erop. Garneer met het verse basilicum. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat groenteconserven ongeveer evenveel voedingsstoffen bevatten als verse groente? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 350 g groente per persoon.