De hamburger die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Rode biet
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe Kan bevatten Gluten, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Meatier-burger
(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Tomaat
½ head
Botersla
250 gram
Ovenaardappelwedges
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Ei)
2 plak(ken)
Ontbijtspek
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Ei)
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
½ tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Suiker
½ tl
Zout
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in dunne schijfjes (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.
Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een beetje olijfolie op je vingers om ervoor te zorgen dat ze niet rood kleuren.
Kook de bieten, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet het vocht af, maar laat een bodempje van ongeveer 1/2 cm kookvocht in de pot. Voeg de ui en per persoon: 1 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl zout toe en laat sudderen op laag vuur tot de suiker en het zout zijn opgelost. Haal de pot met bieten en ui van het vuur en laat staan tot gebruik.
Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!
Verwijder het plastic van het bakje met aardappelpartjes en leg het bakje op een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelpartjes 20 minuten in de oven. Leg halverwege het ontbijtspek erbij en bak mee. Meng in een saladekom per persoon: 1 el pekelvocht, 1/2 tl mosterd en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een andere pan met deksel en bak de burger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burger, zet het deksel op de pan en laat de kaas smelten. Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met een beetje mayonaise. Beleg met een paar boterslablaadjes, de bietenschijfjes en de ui.
Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt - bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.
Leg de burger met kaas op de broodjes. Besmeer met mangochutney en beleg vervolgens met 1 speksneetje per persoon en het spiegelei. Verkruimel de overige speksneetjes en scheur de overige botersla in de saladekom. Voeg de tomaat toe en meng goed. Serveer de burgers met de salade, aardappelpartjes en de overige mayonaise.