Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

De vegetarische runderstukjes zijn gemaakt van tarwe en zitten vol ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)546 kcal
Energie (kJ)2284 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers22 g
Vezels5.3 g
Eiwitten29 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Kleine kom
Saladekom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Préparer
1

Émincez ou écrasez l’ail. Râpez le gingembre à la râpe fine. Taillez le citron vert en 4 quartiers. Dans le petit bol, mélangez la sauce asiatique douce, le gomasio, la sauce soja, le gingembre et l’ail. Ajoutez, par personne : 1/2 cc de sucre et le jus d’un quartier de citron vert. Mélangez bien la marinade. Dans le bol, mélangez les émincés végétariens aux 2/3 de la marinade. Réservez et laissez imprégner les saveurs.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en spoel de noedels voor gebruik goed af in een vergiet. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Couper
2

Coupez le concombre en deux dans la longueur, puis détaillez-le en demi-rondelles. Coupez la tomate prune en quartiers et l’oignon rouge en fines demi-rondelles. Ciselez finement la coriandre. Dans le saladier, mélangez le concombre, les tomates, l’oignon rouge et la coriandre.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Cuire
3

Faites chauffer 1/2 cs d’huile de tournesol par personne à feu moyen-vif dans le wok ou la sauteuse. Faites-y sauter les émincés végétariens 2 à 3 minutes. Ajoutez les nouilles udon et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes. Pendant ce temps, concassez grossièrement les cacahuètes et émincez le piment rouge en fines rondelles.

Tip: Eet jij graag eiwitrijk? Dat kan ook zonder vlees of vis! Daar is deze maaltijd een goed voorbeeld van: door de pinda's en vegetarische runderstukjes krijg je per portie bijna 30 gram eiwitten binnen. Dat staat gelijk aan bijna 150 gram vlees!

Servir
4

Ajoutez les nouilles udon et émincés végétariens au saladier. Mélangez et servez sur les assiettes. Garnissez du reste des quartiers de citron vert et des cacahuètes. N’oubliez pas le reste de marinade et ajoutez-en à votre guise, de même que le piment rouge.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet zo van? Voeg dan niet te veel in één keer toe.