Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met udonnoedels en pinda's

Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Pinda's
Gerst
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Gemberpuree

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2235 kJ
Energie (kcal)534 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten62.5 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels4.6 g
Eiwitten28 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Saladekom
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gemberpuree, knoflook, suiker en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe (zie Tip). 
  • Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en spoel de noedels voor gebruik goed af in een vergiet. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Salade maken
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat en ui.
Noedels bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten al roerend.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof.
  • Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en vegetarische runderstukjes toe aan de saladekom.
  • Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de overige limoenpartjes en de pinda's.
  • Voeg de overige marinade en de rode peper toe.