Romige saus, malse kip en milde, kruidige smaken - dit recept is perfect voor het hele gezin met voor ieder wat wils. Ook handig voor als je kinderen hebt die niet gek zijn op bloemkool: de groente is in dit recept 'vermomd' als rijst. Bloemkoolrijst is een populair en lekker alternatief voor koolhydraten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Pandanrijst
½ stuk(s)
Sjalot
1.5 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Rode paprika
15 gram
Gezouten cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
2.5 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
110 gram
Kippendijreepjes
⅓ pak(ken)
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Bloemkoolrijst
(Kan bevatten Selderij)
60 ml
Kippenbouillon
¾ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ tl
Wittewijnazijn
¾ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de pandanrijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen in een zeef.
Snipper ondertussen de sjalot en rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Hak de gezouten cashewnoten grof en snijd de bladpeterselie grof.
Verhit de roomboter in een andere pan met deksel op hoog vuur en fruit de sjalot, de gember en de rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijstukjes, de cashewnoten en de rode paprika toe en bak nog 2 minuten.
Schenk de kookroom en de bouillon in de pan met kip en breng aan de kook. Zet het vuur middelmatig en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken, of tot de kip gaar is. Meng vervolgens de wittewijnazijn door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de gekookte pandanrijst, peper en zout toe en schep goed om. Bak nog 1 minuut.
Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Schep er de romige kip op en garneer met de bladpeterselie.