Aziatische noedels met gekruid gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedels met gekruid gehakt

Aziatische noedels met gekruid gehakt

Met wokgroenten en gezouten pinda's

Deze noedels staan zo op tafel, maar dat doet niks af aan de smaak. Met een dressing van sojasaus, sesamolie, gember en azijn creëer je een goede basis. Het gehakt, dat je zelf nog extra kruidt met specerijen als komijn en koriander, maakt het feestje vervolgens compleet.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

200 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 tl

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

1 tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen korianderzaad

100 gram

Gekruid rundergehakt

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4138 kJ
Energie (kcal)989 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels8 g
Eiwitten48 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Kleine kom
Koekenpan
Bord

Instructies

Groenten wokken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
2

• Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water, kook ze, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. • Klop ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

Gehakt rullen
3

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los. • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

Serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.