Voor deze Aziatische noedelsoep maak je zelf een paddenstoelenbouillon met gember, rode peper en knoflook - wij hebben ze vast voor je gesneden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Speklap
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
5 gram
Verse bladpeterselie
400 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne à feu moyen-vif dans la poêle.Coupez les tranches de lard en lanières et faites-les cuire 4 à 8 minutes. Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne dans la marmite à soupe et revenir le gingembre frais, l'ail et le piment rouge 2 minutes à feu moyen-vif. Pendant ce temps, préparez le bouillon.
Tip: Tip 1: Extra snel? Kook water in een waterkoker, schenk in een maatbeker en meng het bouillonblokje hierin.
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 200 ml bouillon en voeg daar 200 ml kokend water aan toe. Spoel ook de noedels goed af.
Ajoutez le champignons pré-découpés à la marmite à soupe et faites cuire 2 minutes. Déglacez avec le bouillon de légumes et la sauce vietnamienne. Ajoutez les nouilles udon, portez à ébullition et faites cuire 4 minutes.
Ajoutez la sauce Lucullus au lard et faites cuire 2 minutes ou jusqu'à que le tout devienne sirupeux. Ciselez grossièrement le persil plat.
Tip: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.
Servez la soupe de nouilles dans des bols profonds et déposez le lard dessus. Garnissez de coriandre fraîche.