.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Zilvervliesrijst
10 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
½ stuk(s)
Peen
1 stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
2 stuk(s)
Bosui
¼ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
½ stuk(s)
Thaise wokpasta
(Bevat Gluten, Soja)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
20 gram
Cashewstukjes
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat volgens de tip afkoelen.
Verhit een hapjespan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de wortel in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de wortel al roerend 15 minuten. Voeg na 5 minuten de paprika toe. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Het is niet erg als de groenten afkoelen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de verse gember en snijd of rasp fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de limoen in parten en bewaar apart. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 minuut. Schep de rijst erbij en bak de rijst 2 - 3 minuten mee. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de gebakken groenten, de wokpasta, de helft van de sojasaus en het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 1 minuut. Proef en voeg eventueel meer sojasaus naar smaak toe.
Verdeel de rijst over de kommen. Serveer met het spiegelei en garneer met de cashewnoten, de sesamzaadjes, de limoenpartjes en het groene gedeelte van de bosui.