Deze bami is perfect als je wat minder tijd hebt en toch gezond wilt eten. Onze kipleverancier heeft de kip voorgekruid met Chinees vijfkruidenpoeder, dat bestaat uit kaneel, kruidnagel, steranijs, venkelzaad en szechuanpeper. De groenten zijn alvast voor je gesneden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kippendijreepjes met vijfkruiden
25 gram
Groentemix
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
75 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers of snijd de knoflook fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijstukjes 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg halverwege de rode peper, knoflook en groentemix toe (zie tip). Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af en spoel af met koud water.
Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en voeg extra ketjap naar smaak toe.