Bananenbrood met appel en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bananenbrood met appel en rozijnen

Bananenbrood met appel en rozijnen

+/- 10 plakken

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Laat je niet misleiden door de naam: bananenbrood is zoet en heeft een cake-achtige structuur! Maak het deze week zelf met appel en rozijnen.

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Banaan

1 stuk(s)

Appel

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

400 gram

Bananenbroodmix

3 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

60 ml

Water

3 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)407 kcal
Energie (kJ)1704 kJ
Vetten10 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers54 g
Vezels7.8 g
Eiwitten5 g
Zout0 g

Benodigdheden

Diep bord
Grote kom
Staafmixer
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Cakeblik met een lengte van 25 cm

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 180°C. Écrasez 2 bananes dans l'assiette creuse avec une fourchette (voir conseil). Lavez la pomme et coupez-la en morceaux. Pelez-la si sa peau est dure. Hachez grossièrement les raisins secs.

Tip: Hoe bruiner en rijper de bananen, hoe zoeter de cake. Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze in de buurt van een avocado te leggen of ze in een krant te wikkelen.

Préparer la pâte
2

Graissez un moule à cake de forme rectangulaire ou tapissez-en l'intérieur de papier sulfurisé. Dans le grand bol, mélangez la purée de banane avec le mélange pour banana bread, les morceaux de pomme, la cannelle en poudre, 3 cs d'huile de tournesol et 60 ml d'eau. Mixez le tout au mixeur plongeant. Ajoutez les morceaux de raisins secs et mélangez.

Préparer le banana bread
3

Versez la pâte dans le moule à cake. Coupez la troisième banane en deux dans la longueur. Insérez-la, côté coupé vers le haut, dans la pâte. Enfournez le banana bread 45 à 55 minutes.

Servir
4

Vérifiez si le banana bread est prêt en le piquant avec une pique à brochette. Sort-il sec ? Alors le banana bread est prêt ! Retirez-le du four et laissez-le refroidir dans le moule 15 minutes.

Tip: Wil je de volgende dag weer warm bananenbrood? Toast de plakken even in een broodrooster, of warm ze kort op in de oven.