Hoisinsaus is een typische dikke, bruine, zoete Aziatische saus. Je kunt het gebruiken om te marineren, glaceren en als dipsaus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
4 stuk(s)
Bao broodje
(Bevat Tarwe)
120 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Rode kool, witte kool en wortel
1 stuk(s)
Little gem
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ zakje(s)
Zwart sesamzaad
(Bevat Sesamzaad)
25 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
2.5 gram
Verse koriander
15 ml
Honing-gemberdressing
(Bevat Mosterd)
1 el
Bloem
2 tl
Suiker
3 el
Wittewijnazijn
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg aan een pot met deksel per persoon: 100 ml water, 3 el wittewijnazijn, 2 tl suiker en een snuif zout toe. Breng aan de kook. Voeg de wortel-koolmix toe en laat het geheel 4 - 6 minuten sudderen. Laat daarna uitlekken in een vergiet en zet de ingelegde groenten in de koelkast zodat deze kunnen afkoelen.
Meng in een saladekom de honing-gemberdressing met de helft van de mayonaise en zet apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de garnalen met 1 el bloem per persoon, peper en zout.
Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en garnalen in 2 - 3 minuten rondom gaar. Voeg vervolgens de hoisinsaus toe en bak 1 minuut verder, tot alle garnalen bedekt zijn met hoisin.
Bak de bao buns in 4 - 5 minuten af in de oven. Snijd de koriander grof.
Scheur 3 blaadjes per persoon van de little gem en houd apart. Snijd de overige little gem grof. Meng de little gem door de honing-gembermayonaise in de saladekom.
Snijd de bao buns open en besmeer de binnenkant met de overige mayonaise. Houd het broodje in je hand en leg er een little-gemblaadje in, zodat het een kommetje vormt voor de garnalen. Verdeel de garnalen en de ingelegde groenten over de broodjes. Garneer met de koriander en het zwarte sesamzaad. Serveer met de salade. Verdeel de overige ingelegde groenten en het sesamzaad over de salade.