Kruidenboter kun je kant-en-klaar kopen, maar is ook verrassend makkelijk zelf te maken. In dit gerecht breng je de boter op smaak met salie, een kruid met een hele eigen smaak, die uitstekend bij de zeebaarsfilet past. Bekijk ook onze blog voor lekkere kruidenboterrecepten. De cherrytomaatjes bestrooi je voor ze de oven in gaan met een beetje suiker, zo haal je de zoete smaak naar boven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Vastkokende aardappelen
1.5 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ stuk(s)
Prei
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Knoflookteen
3 leaves
Verse salie
1 stuk(s)
Zeebaarsfilet met huid
(Bevat Vis)
¾ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng de aardappelen op een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie en het kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 25 – 30 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.
Was ondertussen de prei en snijd het witte en het lichtgroene deel in dunne ringen. Snijd de rode cherrytomaten in kwarten. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de blaadjes verse salie zo fijn mogelijk.
Verdeel de cherrytomaten over een andere bakplaat met bakpapier en bestrooi naar smaak met peper, zout en een beetje suiker. Bak de tomaten de laatste 10 minuten mee met de aardappelen in de oven.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout. Haal de prei uit de koekenpan en bewaar apart. Meng ondertussen in een kleine kom de roomboter, de salie en de knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.
Verhit in dezelfde koekenpan een 1/2 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 1 minuut op het vel. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Bestrooi met peper en zout. Voeg de overige salieboter en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.
Serveer de zeebaarsfilet met de gekruide aardappelen, de prei en de cherrytomaten. Besprenkel met de botersaus uit de koekenpan.