Zeebaars met geroosterde bloemkool-spinaziesalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zeebaars met geroosterde bloemkool-spinaziesalade

Zeebaars met geroosterde bloemkool-spinaziesalade

Met gebakken aardappelpartjes en botersaus

Zeebaars heeft een fijne structuur en een milde, licht zoete smaak die goed bij de bloemkool in de winterse salade past. Door de bloemkool even te roosteren in de oven krijgt hij een nootachtige smaak.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

150 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Babyspinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2833 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels12 g
Eiwitten35 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Oven
Wok met deksel
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Bloemkool roosteren
2

Weeg ondertussen de bloemkool af. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de overige olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 20 – 25 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in parten. Schep na 10 minuten de bloemkool om en voeg de tomaat toe.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn, honing en extra vierge olijfolie. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn.

Salade maken
4

Meng de babyspinazie met de dressing in de saladekom. Voeg de tomaat en bloemkool uit de oven toe en schep om.

Vis bakken
5

Verhit de roomboter in de koekenpan op middelmatig vuur en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de zeebaars toe en bak 3 – 4 minuten op het vel, draai om en bak nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de spinazie-bloemkoolsalade en gebakken aardappelen over de borden. Serveer met de zeebaars en de botersaus.