Luxe bibimbap met gemarineerde steak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe bibimbap met gemarineerde steak

Luxe bibimbap met gemarineerde steak

met kimchisaus, gewokte groenten en spiegelei

Bibimbap bestaat uit verschillende elementen. Wanneer je deze bereidt, koelen anderen al af. Geen zorgen: het is de bedoeling dat je dit gerecht lauwwarm serveert.

Labels:
Familie
Allergenen:
Selderij
Eieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Kimchisaus

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine basterdsuiker

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Water voor saus

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3710 kJ
Energie (kcal)887 kcal
Vetten45.1 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten73.1 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels5.1 g
Eiwitten42.6 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Voeg de wortel, courgette en paddenstoelen toe aan aparte kommen.

Vlees marineren
2

Meng in een kom de helft van de sojasaus en de helft van de sesamolie met 1 tl Koreaanse kruiden per persoon. Voeg de steak toe en meng met de marinade. Laat de steak marineren in de koelkast.

Groenten bakken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de overige sesamolie met 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de wortel 1 - 2 minuten in dezelfde pan. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng op smaak met peper en zout. 

Champignons bakken
4

Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en bak de paddenstoelen in 6 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de helft van de knoflook toe en bak mee. Blus af met de wittewijnazijn en de overige sojasaus.

Weetje: Paddenstoelen zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil.

Vlees bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan en bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. Verhit in dezelfde pan 1/2 el boter per persoon en bak 1 spiegelei per persoon. Meng in een kleine kom de kimchisaus, suiker, de overige knoflook en het water. Bewaar apart tot serveren.

Serveren
6

Snijd de steak in sneetjes. Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de gewokte groenten, de steak en het spiegelei over de rijst. Strooi naar smaak de overige Koreaanse kruiden erover en besprenkel met de kimchisaus (zie Tip).

Tip: Wil je het meeste halen uit de smaakcombinaties in dit gerecht? Meng dan alles goed door elkaar met twee lepels zodat alle ingrediënten goed gemengd worden met de rijst.