Steak met mediterrane orzo en leccino-olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met mediterrane orzo en leccino-olijven

Steak met mediterrane orzo en leccino-olijven

met witte kaas, tomaat-basilicumsalade en paprika

Orzo is eigenlijk een perfect canvas voor smaken. Door zijn kleine formaat neemt het gemakkelijk de heerlijke aroma's van kruiden en sauzen op.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse basilicum en oregano

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

4 ml

Olijfolie met citroen

65 gram

Rode kerstomaten

15 gram

Leccino-olijven

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

2 tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4008 kJ
Energie (kcal)958 kcal
Vetten54.9 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten64.9 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels12.6 g
Eiwitten49 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Wok of hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Paprika roosteren
1

Haal de steak uit de koelkast (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de paprika in stukken van 1 - 2 cm. Leg de paprika in een ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie per persoon. Rooster de paprika 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de oregano en het basilicum. Snijd de oregano fijn en het basilicum in reepjes. Snijd de witte kaas in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op laag vuur. Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut op middelmatig vuur.

Orzo koken
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Meng in een kom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de olijfolie met citroen en het basilicum. Breng op smaak met peper en zout. 

Salade maken
4

Halveer de kerstomaten. Voeg de kerstomaten toe aan de kom en meng met de dressing. Voeg de oregano, 2/3 van de olijven en 2/3 van de witte kaas toe aan de orzo. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak (zie Tip).

Tip: Voor extra smaak kun je ook de olie van de olijven toevoegen of de extra vierge olijfolie hiermee vervangen.

Steak bakken
5

Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant (zie Tip). Voeg in de laatste minuut de knoflook toe en bak mee. Bestrooi met nog wat zwarte peper.

Tip: Geef je graag extra botersmaak aan je vlees? Voeg dan halverwege de baktijd een klontje boter toe aan de pan en druip de gesmolten boter meermaals over de steak.

Serveren
6

Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet. Meng de geroosterde paprika door de orzo. Snijd de steak, tegen de draad in, in sneetjes. Verdeel de orzo over de borden en leg de steak erbovenop. Besprenkel de steak met het bakvet. Serveer de tomatensalade ernaast. Garneer met de overige olijven en feta.