De aardappelen en salade serveer met je met biefstuk van de platte bil. De bil van een koe kun je onderverdelen in 3 verschillende stukken. De biefstuk van de platte bil is een mals filetlapje afkomstig van de bovenbil van het Hollands Weiderund. Ook bevat deze biefstuk weinig vet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Roseval aardappelen
50 gram
Romaine sla
5 stuk(s)
Radijs
½ tl
Gedroogde oregano
110 gram
Kogelbiefstuk
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing
1 tl
Mosterd
1 tl
Witte balsamicoazijn
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in kwarten. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en houd afgedekt warm.
Snijd of scheur ondertussen de romaine sla klein. Snijd of schaaf de radijsjes in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Meng de radijs en het kleingesneden blad met de romaine sla in een saladekom.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd, witte balsamicoazijn, de helft van de oregano, peper en zout.
Verhit de roomboter met de overige oregano in een koekenpan en bak, zodra de roomboter heet is, de biefstuk 1 minuut aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en laat 1 minuut rusten.
Voeg de dressing bij de salade. Schep de aardappelen over in de koekenpan en meng met de achtergebleven boter en oregano.
Verdeel de aardappelen over de borden en serveer met de biefstuk en salade.
Tip! Wil je de biefstuk net iets specialer maken? Meng de roomboter dan met de helft van de oregano, peper en zout. Verdeel 1 tl over de biefstuk en rol deze op. Zet vast met een satéprikker en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin. Laat daarna 1 minuut rusten.