Biefstukreepjes in zoete sojamarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes in zoete sojamarinade

Biefstukreepjes in zoete sojamarinade

met spitskool, champignons en rijst

Speciaal ingrediënt in je box! De biefstukreepjes van Meatier zijn afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Jasmijnrijst

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Gesneden spitskool

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ bosje(s)

Lente-ui

100 gram

Biefstukreepjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2796 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten77.2 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels6.4 g
Eiwitten36.9 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Vlees marineren
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst.
  • Rasp de gember fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de olijfolie, suiker, sojasaus, gember en de helft van de knoflook.
  • Voeg de biefstukreepjes toe aan de kom en meng goed. Zet opzij en laat marineren.
Rijst koken
2
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Champignons bakken
3
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de champignons, de rode peper en het witte gedeelte van de lente-ui 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de spitskool en de overige knoflook toe en bak, afgedekt, 5 - 8 minuten.
  • Haal het deksel van de pan, voeg de zoete Aziatische saus toe en roer goed door.
Serveren
4
  • Voeg de biefstukreepjes met marinade toe aan de pan met champignons. Bak de biefstukreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
  • Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de biefstukreepjes met champignons en spitskool op de rijst.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op, zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.