Black bean biefstukpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Black bean biefstukpuntjes

Black bean biefstukpuntjes

met rode puntpaprika, rijst en zoetzure komkommer

Vezels, eiwitten en B-vitamines en mineralen – zwarte bonen zitten er vol van. Wist je dat ze ervoor zorgen dat je energieniveau lang op peil blijft?

Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukpuntjes

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

2 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Lente-ui

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

2.5 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)626 kcal
Energie (kJ)2618 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers16 g
Vezels3.4 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Kleine kom
Keukenpapier
Rasp
Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast, dep droog met keukenpapier en snijd eventueel in gelijke stukken.
  • Meng in een kleine kom persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1/2 el ketjap, 1/2 el bloem en peper. Roer de biefstukpuntjes door de marinade en zet apart (zie Tip).
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 10 - 12 minuten, giet daarna af indien nodig en bewaar met het deksel op de pan.
  • Snijd de komkommer in plakjes. Meng in een kom per persoon: 2 el witte wijnazijn, 1 tl suiker, peper, zout en de komkommer. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Heb je extra tijd? Laat de marinade dan minimaal 20 minuten intrekken.

Snijden
2
  • Snipper de kleine rode ui. Snijd de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de rode peper fijn.
  • Snijd de groene topjes van de bosui in dunne ringetjes (bewaar apart) en de rest in stukken van 2 - 3 cm.
  • Verwarm een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Voeg zodra de pan goed heet is de biefstukpuntjes toe en schroei ze in 1 - 2 minuten dicht. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bakken
3
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan. Fruit de knoflook, gember, rode ui en rode peper (s) 1 - 2 minuten.
  • Voeg de zwarte-bonenpasta, de lange stukjes bosui en de rode puntpaprika toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Blus af met de sojasaus, 1/2 el wittewijnazijn en 100 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur.
  • Voeg de biefstukspuntjes toe en bak nog 1 minuut tot de saus is ingedikt.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de biefstukpuntjes in zwarte-bonensaus erbovenop.
  • Serveer met de zoetzure komkommer en garneer met de achtergehouden bosui.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!