Boekoeloekoeburger met crispy spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekoeloekoeburger met crispy spek

Boekoeloekoeburger met crispy spek

met gebakken ei, salade en aardappelpartjes met truffelaroma

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Labels:
Familie
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Haver
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] melk

1 tl

Witte balsamicoazijn

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4556 kJ
Energie (kcal)1089 kcal
Vetten66.1 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten88.2 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels11.8 g
Eiwitten32.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Verdeel na de baktijd de olijfolie met truffelaroma over de gebakken aardappelpartjes.

Boekoeloekoeburger maken
2

Snipper 1/2 ui per persoon zeer fijn. Kluts 1/2 ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de helft van de gesnipperde ui en per persoon: 1/2 geklutst ei en 1 el melk (zie Tip). Voeg eventueel extra melk toe als het mengsel te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Tip: Eet je alleen of met 3 personen? Bereid dan voor het gemak de volledige boekoeloekoemix. De burger die overblijft is de volgende dag ook lekker bij een salade of op een broodje bij de lunch.

Salade maken
3

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de overige gesnipperde ui en 1 tl mayonaise per persoon (zie Tip). Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Meng de dressing met de komkommer en de slamix. Houd een beetje slamix apart voor op het broodje. 

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Burgers bakken
4

Maak van de boekoeloekoemix 1 burger per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten per kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere pan en bak het ontbijtspek en 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Mayonaise mengen
5

Meng in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd.

Burger maken
6

Snijd het broodje open en beleg met de achtergehouden sla. Leg de boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op de burger. Leg het gebakken ontbijtspek en het ei op de burger. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honing-mosterdmayonaise.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.