Boekoeloekoeburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekoeloekoeburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Boekoeloekoeburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Maak je eigen vegetarische burger!

Boekoeloekoe is een burgermix zonder toegevoegde E-nummers die bestaat uit kruiden en volkoren granen. Deze mix is een veelzijdige aanvulling op een gevarieerd voedingspatroon. Naast de burger op een volkoren broodje maak je een salade.

Allergenen:
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250

Zoete aardappel

½

Rode paprika

Ui

¼

Rode peper

½

Paprikapoeder

½

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Gluten, Selderij Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)

50

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1

Ei

(Bevat Eieren)

40

Gemengde sla

3

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

2

Bruin broodje

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Noten, Sesamzaad, Lupine)

Zelf toevoegen

1

Olijfolie

25

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3389 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de paprika in dunne repen. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

3

Leg de zoete aardappel en paprika naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de rode peper, de helft van de olijfolie, paprikapoeder, peper en zout over de zoete aardappel. Besprenkel met olijfolie. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege een keer om.

Meng de ingrediënten in een kom.
4

Meng in een kom de boekoeloekoemix met de ui, belegen kaas, ei, melk, peper en zout. Kneed de boekoeloekoemix goed en maak 2 burgers per persoon.

Gril de burgers.
5

Verhit een gril- of koekenpan op middelhoog vuur met de overige olijfolie en grill of bak de burgers 5 minuten aan elke kant.

6

Meng ondertussen in een saladekom de krulslamelange met de zoete aardappel en rode paprika. Hak de bladpeterselie fijn. Maak een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, bladpeterselie, peper en zout. Verdeel de helft van de saus over de salade.

7

Bak de volkoren broodjes 2 minuten in de oven.

Serveer de burgers met de salade.
8

Verdeel de volkoren broodjes en burgers over de borden. Serveer met de salade en de yoghurtsaus en laat iedereen het volkoren broodje naar wens beleggen.