Boerenworst met gebakken ui en currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met gebakken ui en currysaus

Boerenworst met gebakken ui en currysaus

met aardappelwedges en frisse koolsla

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met aardappelpartjes en een frisse salade. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

20 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Witte kool en wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

250 gram

Ovenaardappelwedges

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3514 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten52.4 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten63.4 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten24.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. 
Worst bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Salade maken
3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. 
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer, appel, witte kool en wortel toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Snijd de worst open en schep de ui en saus erbovenop.
  • Serveer de worst met de aardappelwedges en de salade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.