Boerenworst met gebakken ui en currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met gebakken ui en currysaus

Boerenworst met gebakken ui en currysaus

met patatjes en frisse koolsla

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met patatjes en een frisse salade. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

20 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Aardappelen

50 gram

Witte kool en wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3419 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten48.7 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels13.4 g
Eiwitten25.6 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Schil de aardappelen en snijd in wedges.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelwedges, afgedekt, 30 - 35 minuten.
  • Haal na 20 minuten het deksel van de pan.
  • Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, appel, witte kool en wortel toe en meng goed.
Worst bakken
3
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. 
  • Verlaag het vuur naar middelmatig. Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten. Keer de worst regelmatig om.
Serveren
4
  • Sijd de worst in de lengte in en serveer de worst met de currysaus.
  • Serveer de aardappelwedges en koolsla ernaast.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.