Sticky Thaise stijl gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

met sesamnoedels en pinda's

Binnen no time zet jij deze lekkere en gezonde Thaise noedels op tafel! We hebben de groenten namelijk alvast voor je gesneden.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Tarwe, Eieren)

200 gram

Groentemix met witte kool

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

2.5 gram

Thais basilicum

20 gram

Gezouten pinda's

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)823 kcal
Energie (kJ)3444 kJ
Vetten44.9 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten70.2 g
waarvan suikers32.6 g
Vezels8.2 g
Eiwitten30.8 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kleine kom
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Gehaktballetjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar en rondom bruin.
  • Draai het vuur uit en voeg de zoete Aziatische saus en ketjap toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de saus met de gehaktballetjes. Houd afgedekt warm.
Snijden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd het basilicum in dunne reepjes.
  • Hak de pinda's grof.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
Groenten roerbakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur.
  • Roerbak de groentemix en de knoflook 5 - 8 minuten.
  • Voeg de verse udonnoedels en 2 el water per persoon toe. Kook het geheel, afgedekt, 3 - 5 minuten.
  • Zet het vuur laag, voeg de sesamolie toe en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.
Serveren
4
  • Serveer de noedels in een diep bord of in een kom.
  • Verdeel de saus met gehaktballetjes erover.
  • Garneer met de pinda's en het Thaise basilicum.