Dit recept is geïnspireerd op butter chicken, een traditioneel Indiaas gerecht met currykruiden en boter. Deze week geniet je van dit recept met een veggie twist!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
½ zakje(s)
Garam masala
100 gram
Passata
50 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Naanbrood met kruiden
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Limoen
5 stuk(s)
Vegetarische balletjes
5 gram
Verse koriander en munt
1.5 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de tomaat in blokjes.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en gember 2 - 3 minuten. Voeg de garam masala en tomaat toe en bak 1 minuut (zie Tip). Voeg de passata en kookroom toe en laat 10 - 15 minuten koken op laag vuur.
Tip: Let op: de garam masala is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Snijd de koriander en munt fijn. Meng in een kom 2/3 van de verse kruiden met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 6 minuten.
Bak het naanbrood 2 - 3 minuten in de voorverwarmde oven (zie Tip). Voeg de balletjes toe aan de saus. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en het sap van 1/4 limoen toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan de helft van het naanbrood. Bewaar de rest voor later in de week, bijvoorbeeld als voorafje met tzatziki of hummus.
Serveer de balletjes met saus in een diep bord. Garneer met de overige verse kruiden en 1 limoenpartje per persoon. Serveer met het naanbrood en de kruidenyoghurt.