Bulgur op z'n Italiaans met kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur op z'n Italiaans met kipgehaktballetjes

Bulgur op z'n Italiaans met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus

Haal de zon terug in huis met dit gerecht! De kipgehaktballetjes zijn al Italiaans gekruid en aan de bulgur voeg je zelf een Siciliaanse kruidenmix toe.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Tomaat

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2592 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten23.4 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten62.2 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels18.7 g
Eiwitten32.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Spatel
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pot.
  • Kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette, champignons en tomaat in blokjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op hoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog, voeg vervolgens de courgette, tomaat, ui en knoflook toe en bak 8 - 9 minuten.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/4 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Leg de gehaktballetjes in de pan en halveer ze met een spatel. Bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Voeg de bulgur en Siciliaanse kruiden toe aan de pan met groenten en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer als laatste de geroosterde-paprikasaus door de bulgur en groenten.Verdeel de gebakken bulgur over diepe borden.
  • Leg de gehaktballetjes op de bulgur.