Amandelen, vaak verward met noten, zijn eigenlijk zaden van de amandelboom (Prunus dulcis). Hierdoor behoren amandelen tot de steenvruchtfamilie, net als perziken en abrikozen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¾ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
15 gram
Harissa
65 gram
Babyspinazie
15 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Zoutarme groentebouillon
¾ el
Olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.
Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.
Bereid de bouillon in een pot. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook in 10 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden, of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de bulgur.
Voeg de spinazie in delen toe aan de pot met bulgur. Roer steeds goed door. Hak ondertussen de gezouten amandelen grof.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de bulgur en calciumrijke ingrediënten zoals de feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!
Verdeel de bulgur over de borden. Leg de geroosterde wortel erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de gehakte amandelen.