Baba ganoushbowl met couscous en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baba ganoushbowl met couscous en witte kaas

Baba ganoushbowl met couscous en witte kaas

met ingelegde ui, gegrilde groenten en amandelen

Baba ganoush komt uit de Midden-Oosterse keuken en wordt traditioneel gemaakt van gegrilde aubergine, knoflook en tahini.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Amandelnoten
Pinda's
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

40 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

40 gram

Baba ganoush

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

½ el

Olijfolie

90 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)729 kcal
Energie (kJ)3052 kJ
Vetten29.9 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten82.8 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels8.2 g
Eiwitten25.9 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette in dunne schijfjes. Snijd de puntpaprika in de helft, verwijder de zaadlijst en snijd in reepjes.
  • Leg de courgetteschijfjes en paprikareepjes op de helft van een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, peper en zout (zie Tip).

Tip: Je kunt de olijfolie en kruiden ook mengen in een kom en vervolgens met een borsteltje de groenten ermee insmeren.

Ui inleggen
2
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel. Voeg de couscous en 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork.
  • Plaats de bakplaat in de oven en bak de courgetteschijfjes en paprikareepjes 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit 50 ml water per persoon in een steelpan. Voeg per persoon: 1/2 el suiker en 2 el wittewijnazijn toe. Haal van het vuur.
  • Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het azijnmengsel en laat staan tot verder gebruik.

Weetje: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

Flatbread bakken
3
  • Besprenkel het flatbread met olijfolie, peper en eventueel zout naar smaak.
  • Vouw het flatbread in aluminiumfolie. Leg het flatbread op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en verwarm 1 - 2 minuten in de oven.
  • Hak ondertussen de amandelen grof.
  • Snijd het flatbread in 8 punten.
Serveren
4
  • Serveer de couscous in diepe borden. Verdeel hierover de gegrilde courgetteschijfjes en paprikareepjes.
  • Giet de ingelegde ui af in een vergiet.
  • Serveer de ui en baba ganoush op de borden.
  • Verkruimel de witte kaas over de borden. Garneer met de amandelstukjes en de flatbreadpunten.