Bulgogibowl met biefstukreepjes op z'n Koreaans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgogibowl met biefstukreepjes op z'n Koreaans

Bulgogibowl met biefstukreepjes op z'n Koreaans

met rijst, zoetzure groenten en pinda's

Receptontwikkelaar Chiara: "In mijn ogen is er niks gezelligers dan samen BBQ'en aan tafel én genieten van unieke smaken. Dit recept is geïnspireerd op 'Beef Bulgogi' (gegrild vlees), wat oorspronkelijk wordt bereid tijdens Koreaanse BBQ. In dit gerecht vind je vergelijkbare smaken terug: zo marineer je de biefstukreepjes in onze zoete en hartige bulgogisaus."

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Pinda's
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

100 gram

Biefstukreepjes

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte kool en wortel

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Sambal

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2585 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten14.4 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten84.4 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels4.8 g
Eiwitten35.3 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast (zie Tip).
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Tip: Het best kun je de biefstukreepjes al 30 minuten tot een uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan zijn ze ook vanbinnen op temperatuur en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de bulgogisaus en de sojasaus.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de komkommer in schijfjes.
  • Meng in een kom de komkommer, witte kool en wortel met een snuifje zout en per persoon: 1 tl suiker en 1 1/2 el wittewijnazijn. Laat staan tot serveren.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit, wanneer de rijst nog 5 minuten moet koken, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de biefstukreepjes met marinade en sambal naar smaak toe en bak 1 minuut al roerend.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de biefstukreepjes met de saus erover.
  • Serveer de komkommer-koolsla ernaast. 
  • Besprenkel met de honing-gemberdressing.
  • Garneer met de gezouten pinda's.