Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie

Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Soja
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Tarwe, Eieren)

75 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Babyspinazie

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

180 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3326 kJ
Energie (kcal)795 kcal
Vetten37.2 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten80.3 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels9.4 g
Eiwitten31 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de sjalot.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de vadouvan, de helft van de knoflook en de helft van de sjalot toe en bak 1 - 2 minuten.
Rijst koken
2
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
Worst bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak nog 2 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Haal de worstjes uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg aan dezelfde pan de overige knoflook en sjalot toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de spinazie toe en bak nog 2 - 4 minuten.
Serveren
4
  • Snijd de munt fijn en meng in een kom met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Leg de appel, komkommer, spinazie en worstjes erbovenop.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus. 

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.