Pankogarnalen op luxe misoramen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankogarnalen op luxe misoramen

Pankogarnalen op luxe misoramen

met champignons, lente-ui en gekookt ei

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:
Familie
Allergenen:
Eieren
Schaaldieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

30 ml

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

2 el

Bloem

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

300 ml

Water

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3961 kJ
Energie (kcal)947 kcal
Vetten40.9 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers18 g
Vezels14.4 g
Eiwitten45.4 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Soeppan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels en eieren. Snijd 1 lente-ui per persoon in schuine ringen en bewaar apart ter garnering. Snijd de overige lente-ui in fijne ringen. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Pel de knoflook.

Eieren en noedels koken
2

Kook 1 ei per persoon in 6 minuten zacht (zie Tip). Haal het ei uit de pot en laat schrikken onder koud water. Houd apart tot serveren. Kook de noedels 4 - 5 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.

Tip: Houd je meer van een hardgekookt ei? Kook het ei dan 8 minuten.

Bouillon maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel, knoflook en lente-ui 1 - 2 minuten. Kook ondertussen de aangegeven hoeveelheid water. Voeg de ketjap, miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) en de helft van de zoete Aziatische saus toe. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Laat, afgedekt, zachtjes koken op laag vuur tot serveren.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan of grote pan op hoog vuur. Bak de paddenstoelenmix 4 - 6 minuten. Voeg de overige zoete Aziatische saus toe en breng op smaak met peper. Laat 1 minuut indikken. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Garnalen bakken
5

Voeg de bloem toe aan een kom. Meng in een tweede kom de panko met de Koreaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout. Klop in een derde kom 1/2 ei per persoon los. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Wentel elke garnaal eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko tot deze volledig bedekt is met een laagje panko. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op hoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de garnalen in 3 - 4 minuten gaar en goudbruin.

Serveren
6

Pel en halveer het ei. Verdeel de noedels over de kommen. Schep wat van de bouillon met groenten over de noedels. Leg de garnalen, de paddenstoelen en het gekookte ei op de noedels. Garneer met gomasio en de achtergehouden lente-ui.