Bowl met orzo en kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met orzo en kipgyros

Bowl met orzo en kipgyros

met komkommer, kerstomaten, munt en Griekse yoghurt

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is de kippendij alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

35 gram

Gesneden rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Paprikapoeder

100 gram

Rode kerstomaten

100 gram

Kipgyros

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)777 kcal
Energie (kJ)3250 kJ
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels7.8 g
Eiwitten32.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut al roerend.
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog.
  • Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Mengen
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Halveer de kerstomaten en snijd eventuele grote kerstomaten in vieren.
  • Meng in een grote kom de komkommer, tomaat, extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Kerstomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Yoghurtdressing maken
3
  • Snijd de munt fijn.
  • Snijd de citroen in partjes en pers 1 citroenpartje per persoon.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met de helft van de fijngesneden munt. Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de orzo in een diepe kom.
  • Serveer met de tomaat, komkommer en kipgyros.
  • Verdeel de Griekse-yoghurtdressing hierover.
  • Garneer met de overige munt en 1 citroenpartje per persoon.