Brandt & Levie-worst met currykruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt & Levie-worst met currykruiden

Brandt & Levie-worst met currykruiden

met frisse salade en patatjes met spekjes

Wist je dat een verse tomaat voor 95% uit water bestaat?

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

25 gram

Spekreepjes

150 gram

Aardappelblokjes

75 gram

Witte kool en wortel

20 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Gesneden ui

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Varkensworst met currykruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

[Plantaardige] boter

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3129 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten54.6 g
waarvan verzadigd20.5 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels8.1 g
Eiwitten24 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Bakken
1
  • Verhit een klein klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gesnipperde ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Worst bakken
2
  • Verhit ondertussen een klontje boter in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten, of tot hij gaar is.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de mayonaise, de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Snijd de tomaat in blokjes en meng door de salade. Voeg de slamix, witte kool en wortel toe en meng door elkaar.
Serveren
4
  • Verdeel de patatjes samen met de varkensworst over de borden en besprenkel met het bakvet uit de pan.
  • Serveer met de frisse salade en extra mayonaise naar smaak.