Braziliaanse visstoof met kabeljauw en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Braziliaanse visstoof met kabeljauw en rijst

Braziliaanse visstoof met kabeljauw en rijst

geïnspireerd op moqueca

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

125 ml

Kokosmelk

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

75 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

⅓ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3076 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd24.2 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels6.8 g
Eiwitten30 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in blokjes.
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst.
Groenten stoven
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de knoflook, ui en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe (zie Tip).
  • Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan.

Koken
3
  • Voeg de witte langgraanrijst toe aan de pot met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip 1).
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3 cm.
  • Voeg, vlak voor serveren, wanneer de stoof zachtjes kookt, de kabeljauw toe aan de sauteerpan en verwarm de vis 2 - 3 minuten in de stoof. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout (zie Tip 2).

Tip 1: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg, maar snijd ze extra fijn mee.

Tip 2: Houd je van pikant en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de stoof toe.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Schep de visstoof over de rijst en garneer met de verse koriander.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!