Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta

Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta

Met courgettelinten en pompoenpitten

De gele courgette is de ster van deze zomersoep. Net als broccoli zit deze groente vol met vitamines en mineralen, dubbel gezond dus! Ontpop je tot een echte chef en maak mooie linten van de courgette voor in de soep. Dit ziet er niet alleen kleurrijk uit, het zorgt ook voor structuur. Naast de soep serveer je ciabatta, dat in Italië 'slof' genoemd wordt vanwege de platte en ovale vorm.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Kruimige aardappelen

200 gram

Champignons

½ stuk(s)

Gele courgette

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Olijvenciabatta

(Bevat Gluten)

2 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2598 kJ
Energie (kcal)621 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels13 g
Eiwitten22 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Groenten voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd of schaaf de gele courgette in 3 dunne linten per persoon en snijd de rest van de courgette in blokjes.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de broccoli en courgetteblokjes toe en bak al roerend 3 minuten. Voeg de aardappelen en het gekookte water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Brood bakken
3

Bak ondertussen het olijvenbrood 6 – 8 minuten in de oven

Courgette grillen
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege om.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer 1 el crème fraîche per persoon door de soep en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige crème fraîche, de gele courgettelinten en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en extra peper naar smaak. Serveer met het olijvenbrood.