Broodje brie met gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje brie met gekaramelliseerde ui

Broodje brie met gekaramelliseerde ui

met frisse aardappelsalade met appel

In dit gerecht serveer je brie op een baguette. Je geniet van de Franse keuken, maar dan gewoon bij jou thuis. Vive la France!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

50 gram

Franse roombrie

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

40 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Lollo biondo

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)916 kcal
Energie (kJ)3830 kJ
Vetten31.9 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten125.1 g
waarvan suikers24.3 g
Vezels13.7 g
Eiwitten26.2 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten.
  • Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pot met deksel, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Ui karamelliseren
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 5 minuten.
  • Blus af met de pikante uienchutney en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Bak al roerend nog 2 - 3 minuten.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne schijfjes. 
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de brie in sneetjes van 1/2 cm dik.
Broodje bereiden
3
  • Snijd de demi-baguette in de lengte doormidden. Leg beide helften op een bakplaat met bakpapier.
  • Besmeer de ene helft van het brood met 1/2 el mosterd per persoon. Verdeel de brie erover.
  • Beleg de andere helft met de gekaramelliseerde ui.
  • Bak het brood 5 - 8 minuten in de oven, of tot de brie is gesmolten.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de sla, appelschijfjes, komkommer en aardappelen met de dressing.
  • Leg de bovenste helft van de baguette op de onderste helft en snijd doormidden.
  • Leg de broodjes op de borden en serveer met de aardappelsalade.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.