Broodje hamburger met labne en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met labne en witte kaas

Broodje hamburger met labne en witte kaas

met patatjes en gegrilde groenten

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze smaakvolle burger.

Labels:
Familie
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3828 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten57.1 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels11.9 g
Eiwitten33.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. 
  • Meng in een grote kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd de aubergine in schijfjes van 1/2 cm dik. Snijd de paprika in dunne reepjes. 
Bakken
2
  • Meng in dezelfde grote kom de Midden-Oosterse kruiden met 1 el olijfolie per persoon. Voeg de paprika en aubergine toe aan de kom en meng tot alle groenten bedekt zijn met de kruiden.
  • Verdeel de aubergine en paprika over een tweede bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bak de laatste 20 - 22 minuten met de aardappelpartjes mee in de oven.
  • Bak de broodjes de laatste 2 minuten mee in de oven.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
Burgers bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de burgers en ui ui toe en bak de burgers 2 - 3 minuten per kant.
  • Verkruimel de witte kaas in een kom (zie Tip). 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Serveren
4
  • Snijd de broodjes open. Besmeer het broodje met een laagje labne. 
  • Beleg met de ui, een paar aubergineschijfjes en een paar paprikarepen. Leg hierop de burger.
  • Verdeel de helft van de witte kaas over de burgers. 
  • Werk het broodje af met de bovenkant van het broodje.
  • Serveer met de patatjes en de overige labne en groenten (zie Tip).

Tip: Wil je meer saus? Meng dan de labne met 1 el mayonaise per persoon.