Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
100 g
Gyros de poulet
1 pièce(s)
Petit pain blanc
¼ head
Laitue
1 pièce(s)
Carotte
½ pièce(s)
Tomate
½ pièce(s)
[Mini-]concombre
25 g
Aïoli
5 g
Persil plat et menthe frais
½ cs
Huile d'olive
1 cs
Huile d'olive vierge extra
1 cc
Vinaigre de vin blanc
à votre goût
Poivre et sel
1 cc
Miel [ou alternative vegan]
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.
Conseil: Si vous n'aimez pas l'oignon cru, faites-le cuire en entier avec le gyros de poulet.
Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Houd 2 boterslabladen per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.
Conseil: Le saviez-vous ? La carotte est très riche en vitamine A, nécessaire à la croissance, la bonne santé de la peau, des cheveux et des ongles, mais aussi à la vue et au système immunitaire. On la trouve également dans le chou frisé, les épinards et les œufs.
Snijd de verse kruiden fijn. Snijd het broodje open en besmeer met de aioli. Beleg met de boterslabladen, een paar komkommer- en tomatenplakken, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng in een saladekom de verse kruiden met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1tl honing, peper en zout. Voeg de overige groenten en gesneden botersla toe en meng goed.
Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de overige salade.