Broodje kipgyros met aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Met dit recept geef je een gezonde twist aan een streedfoodklassieker. Je bereidt dit broodje met gyros, de Griekse variant op shoarma. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgyros

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

¼ head

Botersla

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Aioli

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)680 kcal
Energie (kJ)2847 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.9 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Kipgyros bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de rode ui in fijne ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

Raspen en snijden
2
  • Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.
  • Houd 2 bladen botersla per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn.
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.

Salade maken
3
  • Snijd het broodje open en besmeer met de aioli.
  • Beleg met de boterslabladen, een paar komkommer- en tomatenplakken, wat rauwe rode ui en geraspte wortel.
  • Meng in een saladekom de overige groenten en gesneden botersla met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de broodjes over de borden.
  • Schep de kipgyros erop.
  • Serveer met de overige salade.