Turks broodje met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, patatjes en salade

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Labels:
Familie
Allergenen:
Eieren
Mosterd
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ head

Botersla

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

1 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Noten)

100 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4049 kJ
Energie (kcal)968 kcal
Vetten57.4 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten77.4 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels8.2 g
Eiwitten32.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes met de helft van de Midden-Oosterse kruiden, afgedekt, 12 - 14 minuten (zie Tip). 
  • Bak de laatste 5 minuten zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje zonder de krieltjes. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Kip bakken
2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in fijne ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de kip met de helft van de ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee.

Salade maken
3
  • Houd 2 boterslabladen per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn. Snijd de tomaat en komkommer in schijfjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige Midden-Oosterse kruiden.
  • Snijd het broodje open en besmeer met de aioli.
  • Beleg met de boterslabladen, een paar komkommer- en tomatenschijfjes en wat rauwe ui.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige sla en groenten toe en meng goed.
  • Verdeel de broodjes over de borden en beleg met de kip.
  • Leg de patatjes ernaast.
  • Serveer met de salade en kruidenmayonaise.