Zelf aan tafel je broodje beleggen met alles wat jij lekker vindt. Van dit soort eten houden wij!. De runderburger die je gaat bakken, wordt door onze slager op smaak gebracht met mediterrane köftekruiden. Je maakt verder een paprika-yoghurtsaus en frisse sla met plakjes romatomaat. De zoete maiskolf maakt het helemaal een feest.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Maiskolf
1 stuk(s)
Bruine pistolet
(Bevat Gluten, Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Gekruide runderburger
2 el
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ tl
Paprikapoeder
1.5 stuk(s)
Pruimtomaat
30 gram
Veldsla
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1.5 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en maak de maiskolf schoon. Leg elke kolf op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de roomboter er in klontjes over, breng op smaak met peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 30 minuten in de oven. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!
Bak het broodje 6 – 8 minuten bij de maiskolf in de oven.
Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de köfte-runderburgers 4 – 6 op middelhoog vuur. Voeg halverwege de rode ui toe.
Maak in een kom een sausje van de yoghurt, paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
Snijd de romatomaat in plakken, verdeel over een bord, besprenkel met de helft van de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de veldsla met de overige extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, en peper en zout naar smaak.
Snijd het broodje doormidden en verdeel over de borden. Zet alle ingrediënten op tafel en beleg het broodje naar wens met de yoghurtsaus, köfte-burgers, tomaat, sla en gebakken rode ui. Serveer het broodje met de maiskolf.