Broodje köfte-runderburger met paprika-yoghurtsaus en maïskolf
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje köfte-runderburger met paprika-yoghurtsaus en maïskolf

Broodje köfte-runderburger met paprika-yoghurtsaus en maïskolf

Zelf aan tafel je broodje beleggen met alles wat jij lekker vindt. Van dit soort eten houden wij!. De runderburger die je gaat bakken, wordt door onze slager op smaak gebracht met mediterrane köftekruiden. Je maakt verder een paprika-yoghurtsaus en frisse sla met plakjes romatomaat. De zoete maiskolf maakt het helemaal een feest.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Eieren
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Maiskolf

1 stuk(s)

Bruine pistolet

(Bevat Gluten, Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Gekruide runderburger

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Paprikapoeder

1.5 stuk(s)

Pruimtomaat

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)882 kcal
Energie (kJ)3690 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten47 g
Zout0 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden en maak de maiskolf schoon. Leg elke kolf op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de roomboter er in klontjes over, breng op smaak met peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 30 minuten in de oven. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

2

Bak het broodje 6 – 8 minuten bij de maiskolf in de oven.

3

Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de köfte-runderburgers 4 – 6 op middelhoog vuur. Voeg halverwege de rode ui toe.

4

Maak in een kom een sausje van de yoghurt, paprikapoeder en peper en zout naar smaak.

5

Snijd de romatomaat in plakken, verdeel over een bord, besprenkel met de helft van de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

6

Meng in een saladekom de veldsla met de overige extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, en peper en zout naar smaak.

7

Snijd het broodje doormidden en verdeel over de borden. Zet alle ingrediënten op tafel en beleg het broodje naar wens met de yoghurtsaus, köfte-burgers, tomaat, sla en gebakken rode ui. Serveer het broodje met de maiskolf.