Vandaag staat er een broodje met gehaktballen in tomatensaus op het menu. Dit gerecht zal bij jong en oud gegarandeerd in de smaak vallen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
3 stuk(s)
Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
20 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
¼ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
25 gram
Barbecuesaus
(Bevat Sulfiet, Mosterd)
20 gram
Rucola en veldsla
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht) of 230 graden (elektrisch). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik (zie Tip). Meng in een kom de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de frieten. Gebruik de aardappelen de volgende dag voor bijvoorbeeld een aardappelsalade.
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gekruide gehaktballetjes in 5 – 6 minuten rondom bruin (zie Tip). Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Tip: Let op: de gehaktballen laten wat vet los tijdens het bakken! Houd je hier niet van? Verwijder dan wat van het vet uit de pan.
Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg de tomatenblokjes, de zwarte balsamicoazijn, de honing en de barbecuesaus toe. Breng zachtjes aan de kook.
Zet het vuur middellaag zodra de saus kookt. Dek af en laat nog 7 – 9 minuten zachtjes koken, of tot de gehaktballen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Roer af en toe goed door.
Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en 1 tl mayonaise per persoon. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Houd eventueel een beetje sla apart voor op het broodje. Meng de dressing met de komkommer en de slamix.
Beleg de hamburgerbollen met de gehaktballen in barbecuesaus en eventueel wat sla. Serveer de broodjes met de komkommersalade, de ovenfrieten en de overige mayonaise.