Broodje met zelfgemaakte zalmsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en salade

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Allergenen:
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Vis
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)610 kcal
Energie (kJ)2551 kJ
Vetten36.7 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten35.8 g
waarvan suikers4 g
Vezels8.9 g
Eiwitten29.3 g
Zout2 g

Benodigdheden

Saladekom
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui.

Dressing maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng de helft van de ui erdoor.

Mengen
3

Snijd 4 schijfjes per persoon van de komkommer om het broodje mee te beleggen. Snijd de overige komkommer in blokjes en meng in de saladekom met de dressing. Bak de bruine ciabatta's 8 - 10 minuten in de oven.

Zalmsalade maken
4

Snijd de dille fijn. Meng in een kom de zalmsnippers met de mayonaise, de overige ui en de dille. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente (300 gram) veel vezels en is door de zalm en mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.

Salade afmaken
5

Meng de rucola en veldsla met de dressing in de saladekom. 

Serveren
6

Snijd de broodjes open en beleg met de zalmsalade en de komkommerschijfjes. Leg op ieder bord een broodje en serveer de salade ernaast.