De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
(Bevat Vis)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
30 gram
Rucola en veldsla
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng de helft van de ui erdoor.
Snijd 4 schijfjes per persoon van de komkommer om het broodje mee te beleggen. Snijd de overige komkommer in blokjes en meng in de saladekom met de dressing. Bak de bruine ciabatta's 8 - 10 minuten in de oven.
Snijd de dille fijn. Meng in een kom de zalmsnippers met de mayonaise, de overige ui en de dille. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente (300 gram) veel vezels en is door de zalm en mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.
Meng de rucola en veldsla met de dressing in de saladekom.
Snijd de broodjes open en beleg met de zalmsalade en de komkommerschijfjes. Leg op ieder bord een broodje en serveer de salade ernaast.