Broodje met zelfgemaakte zalmsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en salade

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Vis
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

30 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2348 kJ
Energie (kcal)561 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten36.9 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels9.1 g
Eiwitten29.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

Saladekom
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd.
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng de helft van de ui erdoor.
Salade maken
2
  • Snijd 4 schijfjes per persoon van de komkommer om het broodje mee te beleggen.
  • Snijd de overige komkommer in blokjes en meng in de saladekom met de dressing.
  • Meng de rucola en veldsla met de dressing in de saladekom. 
Zalmsalade maken
3
  • Bak de bruine ciabatta's 8 - 10 minuten in de oven.
  • Snijd de dille fijn.
  • Meng in een kom de zalmsnippers met de citroenmayo met zwarte peper, de overige ui en de dille. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente veel vezels en is door de zalm en mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.

Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en beleg met de zalmsalade en de komkommerschijfjes.
  • Leg op ieder bord 1 broodje en serveer de salade ernaast.