Broodje vegetarische visburger met ravigotesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje vegetarische visburger met ravigotesaus

Broodje vegetarische visburger met ravigotesaus

met frieten van gele wortel en aardappel

In plaats van een broodje hamburger, serveer je vandaag een broodje visburger! De visburger is veganistisch en bestaat dus voor 100% uit plantaardige ingrediënten.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Mosterd
Eieren
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Dikke frieten met schil

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Plantaardige visburger

(Bevat Tarwe, Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3913 kJ
Energie (kcal)935 kcal
Vetten58.1 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels13.7 g
Eiwitten19.3 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de wortel en snijd in frieten van dezelfde grootte als de dikke frieten.
  • Meng in een kom de wortel en frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de wortel en frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Dressing maken
2
  • Houd een aantal littlegemblaadjes apart voor op de burger en snijd de rest fijn.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng de grofgesneden little gem met de dressing.
Broodjes beleggen
3
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de visburger 3 minuten, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Bak ondertussen de wortelbroodjes 4 - 6 minuten in de oven.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Serveren
4
  • Snijd de wortelbroodjes open, besmeer met een dun laagje mayonaise. Leg de littlegemblaadjes op het broodje.
  • Verdeel de helft van de ravigotesaus over het broodje en meng de overige ravigotesaus met de gesneden little gem (zie Tip). 
  • Leg tot slot de visburgers op de broodjes.
  • Serveer de burger met de frieten, de salade en mayonaise naar smaak. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de ravigotesaus. De overige ravigotesaus kun je op een andere dag serveren.