Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Zoete aardappel
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
½ stuk(s)
Avocado
50 gram
Spinazie
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Oranjehoen krokante kipschnitzel
(Bevat Tarwe, Gerst)
½ el
Olijfolie
2 el
Wittewijnazijn
1 el
Suiker
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de zoete-aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Meng de linten in een kom met per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Schep af en toe om.
Weetje: Deze bowl zit vol groenten en is daardoor een bron van vezels en belangrijke voedingsstoffen. De zoete aardappel levert veel vitaminen en mineralen (ijzer, kalium en vitamine B en C) en de avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Deze bowl draagt dus bij aan gezonde darmen, hart en bloedvaten en geeft je een lang verzadigd gevoel.
Meng in een kleine kom de zure room met de zoet-pikante chilisaus. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Schenk in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Scheur de spinazie boven de kom klein en meng goed door de olie.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel in 6 minuten goudbruin. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en snijd in reepjes.
Verdeel de spinazie over grote kommen. Leg de zoete-aardappelblokjes, wortellinten en avocado er in aparte hoopjes op. Leg de kipschnitzel in het midden. Garneer met de room-chilisaus en de sesamzaadjes.