Vandaag bereid je een Koreaanse variant op wraps. Je vult de tortilla namelijk met langzaam gegaard varkensvlees en bulgogisaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Pulled pork
35 gram
Bulgogisaus
(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Rodekool en wortel
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
5 gram
Verse koriander
½ stuk(s)
Avocado
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
Limoen
195 gram
Rosevalaardappelen
2 stuk(s)
Lente-ui
20 gram
Kimchisaus
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Suiker
1 el
Wittewijnazijn
1.5 el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.
Meng ondertussen in een saladekom de rodekool en wortel met de sesamolie en per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Hak de koriander fijn. Voeg de helft van de koriander toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet opzij.
Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Snijd de overige limoen in partjes.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd wat van het groene gedeelte apart voor de garnering. Haal de pulled pork uit de verpakking en trek uit elkaar in kleine stukjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled pork, de knoflook en 2 el water per persoon toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Haal de aardappelen uit de oven. Meng in een kleine kom de kimchisaus (s) en de helft van de limoenmayonaise en breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappelen in een schaal, besprenkel met de kimchimayonaise en garneer met de overige bosui.
Tip: (s) Let op: de kimchisaus is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kimchisaus of houd apart.
Zet de tortilla's op tafel. Serveer de koriander, de bulgogisaus, de pulled pork, de limoenpartjes en de koolsalade allemaal in aparte kommetjes. Serveer de avocadoplakjes op een bordje ernaast. Laat iedereen zijn eigen taco's vullen. Serveer met de aardappelpartjes.