Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten

Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten

met Koreaanse-stijl saus en gekookt ei

Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de wittekool en wortel alvast voor je gesneden, waardoor je dit recept supersnel op tafel zet.

Allergenen:
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

100 gram

Biefstukreepjes

1 stuk(s)

Ei

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Witte kool en wortel

¼ stuk(s)

Rode peper

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2857 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17 g
Vezels3.7 g
Eiwitten38 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast (zie Tip).
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg in de laatste 5 - 6 minuten de eieren toe en kook ze halfzacht.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de eieren schrikken in koud water.
  • Meng ondertussen in een kom de biefstukreepjes met de sesamolie en de sojasaus. Laat even staan, zodat de smaken kunnen intrekken.

Tip: Het best kun je de biefstukreepjes al 30 minuten tot een uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan zijn ze ook vanbinnen op temperatuur en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Snijd de komkommer in plakken.
  • Meng in een kom de wittekool en wortel met een snufje zout en per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn.
  • Laat staan tot serveren.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Roerbakken
3
  • Verhit, wanneer de rijst en eieren nog 5 minuten moeten koken, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan.
  • Voeg de knoflook en rode peper (s) toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de bulgogisaus en de biefstukpuntjes met marinade toe en roerbak 2 - 4 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Schep de biefstukpuntjes met de saus erover.
  • Pel het ei en snijd doormidden. Leg het gehalveerde ei op het bord.
  • Schep de wortel en wittekool ernaast en leg de komkommerschijfjes erbij.