Bulgur-linzensalade met avocado en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur-linzensalade met avocado en feta

Bulgur-linzensalade met avocado en feta

met sla, tomaat en amandelschaafsel

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden
Groene linzen

30 gram

Groene linzen

Bulgur

45 gram

Bulgur

Ui

½ stuk(s)

Ui

Amandelschaafsel

10 gram

Amandelschaafsel

Avocado

1 stuk(s)

Avocado

Tomaat

1 stuk(s)

Tomaat

Lollo biondo

⅓ head

Lollo biondo

Citroen

¼ stuk(s)

Citroen

Feta

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

Peper en zout

naar smaak

Peper en zout

[Plantaardige] boter

½ el

[Plantaardige] boter

Zoutarme groentebouillon

250 ml

Zoutarme groentebouillon

Suiker

½ el

Suiker

Extra vierge olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)758 kcal
Energie (kJ)3173 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers14 g
Vezels8.6 g
Eiwitten25 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en suiker toe. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tip: Wist je dat avocado naast gezonde vetten ook veel kalium en vitamine E bevat? Kalium is onder andere belangrijk voor een gezonde bloeddruk en vitamine E voor een sterke weerstand.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de lollo biondo fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten en verbrokkel de feta.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenparten en de avocado.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.