Deze salade is een kleurrijk feestje op je bord. De krachtige smaak van de blauwe kaas is mooi in balans met de milde, romige smaak van de avocado. De little gem is een stevige, knapperige slasoort die niet slinkt wanneer je hem mengt met de warme bulgur en linzen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
30 gram
Groene linzen
45 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Rode ui
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
½ stuk(s)
Avocado
1 stuk(s)
Mesclun
40 gram
Danablu
(Bevat Melk (inclusief lactose))
300 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de groene linzen toe en kook, afgedekt, in 25 – 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en meng op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie. Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak 6 – 8 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin kleuren.
Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de little gem fijn en voeg toe aan een saladekom.
Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de danablu toe aan de saladekom. Meng er de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de geschaafde amandelen erover en garneer met de overige danablu en avocado.